JKP „Donji Milanovac“ krenulo je sa radovima na prolećnom uređenju grada. Obeležene su ulice na mestima na kojima je farba izbledela ali i na novim mestima koja nisu imala obeležja. Podebljani su pešački prelazi i obeležena su parking mesta. Duž gradskog keja postavljene su nove i popravljene već postojeće klupe.

Photo:Đerdap uživo

U toku je redovno održavanje gradskih ulica i javnih površina u Donjem Milanovcu i okolnim naseljima. Gradska plaža u Donjem Milanovcu se takođe uređuje i biće spremna za letnju sezonu.“ – rekao je za naš portal direktor JKP-a Donji Milanovac Saša Librić.

Obeležen je i parking na pristaništu pored koga će grad dobiti nove drvene kućice i spremno se ulazi u nautičku turističku sezonu, koja je počela.

Photo:Đerdap uživo

Javno komunalno preduzeće Donji Milanovac upisano je u Lučki registar kao lučki operater 2018. godine. Nakon duže pauze usled pandemije COVID-19, 2020. godina bila je bez pristajanja, a u 2021. broj pristajanja iznosio je samo 98.

Lokalna samouprava opštine Majdanpek i Lučki operater „Donji Milanovac“ su u potpunosti spremni za novi izazov, početak nove sezone i veliki broj prihvata međunarodnih putničkih brodova(kruzera) u najavljenom redovnom pristajanju, koji iznosi čak 300 kruzera.„- dodao je direktor JKP-a Saša Librić