nova-saobraćajnica

Donji Milanovac – Završeni su radovi na rekonstrukciji saobraćajnice i proširenju autobuske stanice koji su trajali nekoliko meseci.

Ulica Kapetana Miša postala je funkcionalnija i bezbednija za saobraćaj sa promena koje su na noj izvršene, što je od velike važnosti imajući u vidu da se u njoj nalazi nova autobuska stanica na kojoj su đaci najbrojniji putnici.

Radovi su započeti tako što je u cilju saniranja kosine i prevencije od klizišta skinut deo brda, zbog čega se dobio prostor za trotoar koga u prošlosti nije bilo na toj strani. Takođe, tim je smanjena oštrina krivina pa je ona sada preglednija. Kosina je pokrivena 3D filcanom mrežom preko koje je postavljena zaštitna žica. Kako bi se obnovila vegetacija, mreža se prska posebnim lepkom i semenom trave.

saniranje kosine/novi trotoar

Pored novih trotoara sa strane brda, obnovljeni su i rekonstruisani oni već postojeći tako što je na sredini napravljen prolaz za autobuse koji na taj način mogu bezbednije ući na stanicu. Trotoari širine tri dimenzije: 1, 58 m ; 1, 64 m ; 80 cm.

Asfalt je u potpunosti presvučen u dva sloja. Noseći sloj je debljine 9 cm, dok je habajući sloj 5 cm. Put je obeležen farbom i spreman za saobraćaj koji će biti dodatno usporen novim ležećim policajcem postavljenim kod benzinske stanice.

Novi ležeći policajac

Opština Majdanpek završila je ovaj projekat uz pokroviteljstvo Puteva Srbije, dok je izvođač radova bila firma Štrabag(Strabag).