Donjomilanovačka marina

Donji Milanovac – Oštećena donjomilanovačka marina biće predmet rekonstrukcije, ali bi centralna marina za Donji Milanovac trebalo da bude novoizgrađena u Porečkom zalivu, piše u planskim dokumentima za Đerdap.

Marina u Donjem Milanovcu je trenutno neupotrebljiva, nakon što je oštećena u jakom nevremenu pre početka prošlogodišnje turističke sezone – u februaru 2020. godine. Međutim, zasad nema konkretnih rokova za njenu obnovu.

Izgled marine sa šetališta

Iako postoje planovi da centralna marina u budućnosti bude u okviru Porečkog zaliva, kao i da ona bude u funkciji razvoja samog Donjeg Milanovca, u dokumentaciji Opštine Majdanpek se navodi da će i postojeća kod plaže biti rekonstruisana.

Te dve marine, zajedno sa onom u Kladovu, uz pristane u Golupcu, Lepenskom viru, Tekiji i Mihajlovcu i vizitor centre u Donjem Milanovcu i Lepenskom viru i nautičkom centru u Porečkom zalivu čine planiranu nautičko-turističku infrastrukturu. Što se samog Donjeg Milanovca tiče, planska dokumentacija navodi da bi bilo poželjno samo mesto sa Porečkim zalivom u prostornom i funkcionalnom smislu tretirati kroz jedinstven programsko-urbanistički koncept plana generalne regulacije.

Izgled marine sa parkinga iznad šetališta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *