Donji Milanovac – Povodom obeležavanja 50 godina od preseljenja Donjeg Milanovca u Centru za kulturu održaće predavanje sa prezentacijom master istoričar Miloš Petrović.

Zasnovano na arhivskoj građi o starom Donjem Milanovcu, predavanje posebno može biti zanimljivo nostalgičarima koji se i dalje živo sećaju mesta u kom su odrasli, ali i onim mlađima koji ne mogu da ga pamte, a želeli bi nešto o njemu da nauče.

Miloš Petrović je Donjomilanovčanin koji je, spojivši ljubav prema zavičaju i ljubav prema istoriji, poslednjih godina postao prisutniji u svome zavičaju uprkos češćim boravcima van rodnog mesta. Najviše zahvaljujući Fejsbuk stranici ,,Upoznajte Borski okrugˮ koju uređuje i piše od 2017. godine. Istoriju je diplomirao i masterirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, dok maja 2019, položivši stručne ispite u Narodnom muzeju, stiče i zvanje kustosa.

Centar za kulturu Donjeg Milanovca ugostiće Miloša 20. novembra, sa početkom predavanja od 18 časova.

Gledaoci su u obavezi da se pridržavaju propisanih mera u cilju zaštite od virusa korona – držanja distance i nošenja maske.

Organizator predavanja je Odbor za obeležavanje 50 godina od potapanja starog Donjeg Milanovca i preseljenja na novu lokaciju.