Redbull Fortmaster 2022 održaće se 28.maja na Tvrđavi Golubački grad.

Pozivaju se ljubitelji ekstremnog sporta da se prijave kako bi krenuli u osvajanje opasnih srednjovekovnih zidina na Tvrđavi Golubački grad. Najhrabriji takmičari već su se prijavili kroz „Blind Booking“ kotizacije a sada su otvorene „Early bird“ kotizacije:

2.490,00 RSD za individualne (ukupno 150 raspoloživih kotizacija) i

9.990,00 RSD za timske kotizacije (40 kotizacija, odnosno 10 timova).

Foto: Redbullrs – Instagram

Trka će biti veliki spektakl za Golubac i ceo Đerdap, što potvrđuju reči direktorke Tvrđave Golubački grad Iskre Maksimović.

Tokom svoje sedam vekova duge istorije Tvrđava Golubac nikada nije bila vojno osvojena – bila je poklanjana, deo mirovnih ugovora ili prodavana. Zato je i često zovu neosvojiva. Danas Tvrđavu Golubac osvajaju turisti rekordnim posetama. Veliko nam je zadovoljstvo da će Tvrđavu po prvi put pokušati da „osvoje“ savremeni vitezovi – učesnici Red Bull Fortmaster događaja, koji će se susresti sa preprekama dostojnim najvećih srednjovekovnih vitezova i pokazati svoju spremnost i veštine. Videćemo kako će se ovi hrabri takmičari snaći u kompleksu Tvrđava Golubački grad„, rekla je prof. dr Iskra Maksimović za www.redbull.com .

Foto: Redbullrs – Instagram

Kako na svom sajtu prenose organizatori događaja „REDBULL“, kuriozitet trke koja će se održati 28. maja 2022. je da ima dve staze, ne samo jednu kao na Kalemegdanu – biće to staze Red Bull Fortmaster 7 i Red Bull Fortmaster 16, a takmičenje će se odigrati u tri konkurencije – individualnoj muškoj i ženskoj, odnosno timskoj na obe staze!

Tako da će biti ukupno 12 individualnih nagrada i dve timske. Imate priliku da se prijavite (ili svoju ekipu) i krenete u pohod na zidine koje su mnogima bile nedostupne, koje su čuvene po brojnim legendama i mitovima i sa kojih se pruža nezaboravan pogled na najširi Dunav u celom svom toku.

Foto: Đerdap uživo

Prijave se vrše preko sledećeg linka po sledećim pravilima.

Ovaj događaj privući će puno posetilaca na Đerdap. Sada je pravo vreme da isplanirate svoj odmor i rezervišete najbolje iskustvo za vas. Na sajtu www.djerdaptravel.rs imate sve informacije o smeštajnim kapacitetima ali i informacije o krstarenju Dunavom, muzejima i vidikovcima Nacionalnog parka Đerdap. Dobrodošli!

Video: Đerdap travel