Redbull Fortmaster 2022 održaće se 28.maja na Tvrđavi Golubački grad.Pozivaju se ljubitelji ekstremnog sporta da se prijave kako bi krenuli u osvajanje opasnih srednjovekovnih zidina na Tvrđavi Golubački grad.

Najhrabriji takmičari već su se prijavili kroz „Blind Booking“ kotizacije a sada su otvorene „Early bird“ kotizacije:– 2.490,00 RSD za individualne (ukupno 150 raspoloživih kotizacija) i– 9.990,00 RSD za timske kotizacije (40 kotizacija, odnosno 10 timova).Trka će biti veliki spektakl za Golubac i ceo Đerdap, što potvrđuju reči direktorke Tvrđave Golubački grad Iskre Maksimović.

Photo:Redbullrs-Instagram

„Tokom svoje sedam vekova duge istorije Tvrđava Golubac nikada nije bila vojno osvojena – bila je poklanjana, deo mirovnih ugovora ili prodavana. Zato je i često zovu neosvojiva. Danas Tvrđavu Golubac osvajaju turisti rekordnim posetama. Veliko nam je zadovoljstvo da će Tvrđavu po prvi put pokušati da „osvoje“ savremeni vitezovi – učesnici Red Bull Fortmaster događaja, koji će se susresti sa preprekama dostojnim najvećih srednjovekovnih vitezova i pokazati svoju spremnost i veštine. Videćemo kako će se ovi hrabri takmičari snaći u kompleksu Tvrđava Golubački grad„, rekla je prof. dr Iskra Maksimović za www.redbull.com .

Photo:Đerdap uživo

Biće ukupno 12 individualnih nagrada i dve timske. Imate priliku da se prijavite (ili svoju ekipu) i krenete u pohod na zidine koje su mnogima bile nedostupne, koje su čuvene po brojnim legendama i mitovima i sa kojih se pruža nezaboravan pogled na najširi Dunav u celom svom toku.