Građani Kladova svakodnevno se susreću sa problemom koji postaje sve veći i veći. Zbog toga obratili su se i našem portalu preko stranice „Prijavi problem“, te sve građane ovim putem obaveštavamo o prikupljenim informacijama.

Kladovo je puno pasa lutalica kojih ima u sve većem broju. Psi su gladni pa su postali jako agresivni što ometa normalan život meštana i turista koji se plaše da ih psi ne napadnu i povrede.

Najveći problem imaju roditelji pogotovo mlađe dece koji svakodnevno strahuju da im dete ne napadne pas na putu do škole. Naravno da ih najviše ima u okolini škola.

Nadležni su poslušali građane i uvideli da je ovo jako veliki problem u gradu i kako nezvanično saznajemo planira se otvaranje azila u Kladovu. Naravno rešenje će sačekati usvajanje novog budžeta Opštine Kladovov.

Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media & Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.