dav

U subotu, 16. jula, održava se 42. Međunarodni festival zabavne muzike za decu i mlade „TIN“. Festival će se održati na letnjoj pozornici kod pristaništa u Donjem Milanovcu sa početkom u 21 čas. Organizator festivala je Centar za kulturu Donji Milanovac pod pokroviteljstvom opštine Majdanpek.

„TIN“ je festival sa najdužom tradicijom u Srbiji i održava se već 42 godine. Svake godine na ovaj festival koji rađa velike zvezde dolaže najbolji kompozitor i solisti iz celog regiona, Beograda, Novog Sada, Sombora, Brčka, Zagreba, Skoplja, Sofije kao i domaćina Donjeg Milanovca. Sve izvođače pratiće hor „Devojčice sa Dunava“ kojim će dirigovati Nenad Ilić, direktor festivala i jedan od najbitnijih ljudi za tradiciji ovog velikog višedecenijskog događaja.

Najbolji učesnici festivala biće nagrađeni GRAND PRIX-om u obe kategorije.To su nagrade dečijeg i žirija mladih, nagrade za najboljeg solistu, nagrade publike, nagrade za najbolji aranzman i najbolji tekst.

Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media & Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.“