Na osnovu prijava građana preko našeg portala u okviru stranice „Prijavi problem“ primili smo puno sličnih prijava u vezi saobraćaja u gornjem delu Donjeg Milanovca.

Gornji deo Donjeg Milanovca, takozvane druga i treća zona, suočavaju se sa velikim problemom koji im remeti svakodnevni život. Ulice u tim delovima grada nisu standardne velične pa se vozila jedva mimoilaze a na nekim delovima puta je to čak i nemogiće. Postoje delovi puta gde dva vozla ne mogu da se mimoiđu pa jedno mora stati sa strane ili se čak i vratiti unazad.

Takođe ulice u tim delovima grada nisu obeležene, nema srednje linije, pešačkih prelaza, saobraćajnih zankova ili bilo koje vrste saobraćajne signalizacije. Sve to u velikoj meri otežava normalo učešće u saobraćaju i doprinosi saobraćajnim nesrećama.

Veliki broj automobila je parkiran većim delom na ulici na mestima gde je mimoilaženje dva vozila već otežano što zadaje dodatne poteškoće.

Obratili smo se nadležnima i očekujemo konkretne informacije od njih. O svemu ćemo vas obaveštavati na našem portalu.

Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media & Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.“