Rimska carska palata Feliks Romulijana kod Zaječara biće domaćin Holivudskog spektakla uživo u Srbiji. U ponedeljak, 8. avgusta sa početkom u 20.30 časova, poznati američki glumac Džon Malkovič odigraće predstavu “Paklena komedija: ispovesti serijskog ubice”, sa Orchester Wiener Akademie i Wrocław Baroque Orchestra.

“Paklena komedija” je zasnovana na istinitoj priči o serijskom ubici kojeg je društvo slavilo, iako je činio neverovatno okrutne stvari. Nikada nije odgovarao za svoje zločine. Ova priča postavlja pitanja o pravosudnom sistemu, rehabilitaciji i konceptu iskupljenja.

Predstava se održava u okviru ArtLink Belgrade festivala i Zaječarskog kulturnog leta koje organizuju Narodni muzej „Zaječar“ i Pozorište „Zoran Radmilović“ uz pokroviteljstvo Grad Zaječar i podršku projekta EU za kulturno nasleđe i turizam koji finansiraju Evropska unija Nemačka vlada, a sprovodi GIZ.

Source, photo:EU u Srbiji

Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media & Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.“