Upozorenje svim vozačima da prilagode brzinu vožnje i budu posebno oprezni kroz Đerdap. Obradovalo nas je blago zahlađrnje koje će trajati par dana, ali uz to zahlađenje usledile su i padavine.

Đerdapska magistrala je poznata kao put na kome se dešavaju brojni odroni, a loše vremenske prilike odnosno neprilike dodatno podstiču pojavu istih. Nadležni za održavanje puteva su uradili sve što je bilo moguće da smanje pojavu odrna na Đerdapskoj magistrali na minimum, ali na nekim delovima deonice nemoguće je u podpunosti ukloniti pojavu istih.

Apelujemo na vozače da prilagode brzinu vožnje vremenskim uslovima i stanju na putu i posebno obrate pažnju na odrone i na taj način brinu o svojoj ali i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju. Smanjite brzinu vožnje i uživajte u prelepom pogledu na najatraktivniji i najlepši deo Dunava, Đerdap.

Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media & Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.“

Photo:Canva