Članak na ovu temu možete naći na našem portalu, ali pošto smo dobili dosta pitanja hajde da odgovorimo. Zašto je buvlja pijaca u Donjem Milanovcu svakog petka na dečujem igralištu?

Parcela na kojoj se nalazi dečije igralište čeka na izgradnju novog hotela. Opština Majdanpek objavila je 09.02.2022.g. javnu prezentaciju urbanističkog projekta za urbanističko-arhitektonsku razradu lokacije za izgradnju novog hotela u Donjem Milanovcu.

Foto: Urbanistički projekat screenshot

Javna prezentacija obavljena je  u zgradi opštineske uprave u Majdanpeku, u ul.Svetog Save bb (mala sala) u periodu od 09.02. – 16.02.2022.godine, svakog radnog dana od 8:00 – 14:00 časova. Zahtev za potvrđivanje Urbanističkog projekta podnelo je preduzeće „Vodena vila“ doo, ul.Učitelja Đorđa 5, Ugrinovci. Nosilac izrade predmetnog dokumenta je IBM Consult doo, ul.Subotička 23/2, Beograd.

Hotel „Vodena vila“ projektovan je kao slobodnostojeći objekat koji se sastoji iz dva krila. Ravno (levo) krilo spratnosti P+M+3 i elipsasto (desno) krilo spratnosti P+M+4.

Foto: Urbanistički projekat screenshot

Objekat je projektovan prema standardima za hotel sa 4 (četiri) zvezdice. Imaće 63 dvokrevetne sobe, 15 dvokrevetnih apartmana. 3 porodična-četvorokrevetna apartmana, sa ukupno 81 smeštajnom jedinicom u kojima se može smestiti 168 osoba. U novou prizemlja predviđen je parkin prostor, recepcija sa lobi barom, toaleti, kuhinja sa doručkovaonicom sa oko 100 mesta.

Na nivou mezanina, planiran je moderan Spa centar sa bazenom, terasa, dečija igraonica, teretana, kafe bar, centar za lepotu, toaleti i prostorije za tehničko osoblje. Na I, II i III spratu su smeštajne jedinice a na IV spratu 6 apartmana, restoran, toaleti i sala za sastanke.

Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media & Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.“