Centar za kulturu Majdanpek organizovao je Malu školu slikanja, prateći program međunarodne izložbe “Žene slikari”. Osnovci majdanpečke opštine radili su likovne radove po uzoru na izložene radove žena umetnica.

Pre 16 godina prvi put je u Majdanpeku organizovana Mala škola slikanja kao deo programa koji je pratio izložbu “Žene slikari”

Centar za kulturu Majdanpek još jednom je sa uspehom organizovao Malu školu slikanja, prateći program međunarodne izložbe “Žene slikari”. Osnovci majdanpečke opštine radili su likovne radove po uzoru na izložene radove žena umetnica.

Nastala je kao radionica za talentovane učenike majdanpečkih škola i tokom godina trajanja postala prava mala škola slikanja za osnovce iz čitave opštine Majdanpek.

Iz „Male škole slikanja“ poniklo je više mladih akademski obrazovanih umetnika i predstavlja ozbiljnu nadgradnju izložbe “Žene slikari”.

I ove godine međunarodnu izložbu “Žene slikari” otvorenu krajem septembra, prati i Mala škola slikanja, tokom koje su osnovci koristeći različite tehnike u izloženim radovima umetnica nalazili inspiraciju.

Ovaj projekat sufinansiran je iz Budžeta Opštine Majdanpek u okviru projekta „Sve o turizmu opštine Majdanpek“

izvor:Danas.rs

photo:CKM