U četvrtak, 17. novembra, održače se obuka za promociju, prezentaciju i prodaju proizvoda.

Obuka će se održati u bivšoj đačkoj kuhinji u Golupcu sa početkom od 10.00 časova, sve zainteresovane žene mogu da dođu i prisustvuju predavanju. Obuku će održati Dejan Milosavljević iz Udruženja „Naše ruke“.

Udruženje „Naše ruke“ je nacionalana asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost koja je osnovana 2007. godine. Inicijativa za osnivanje organizacije nastala je na osnovu potrebe građana da se očuva tradicija, prirodna i kulturna baština, što bi doprinelo, kako razvoju turizma tako i boljem kvalitetu života pojedinaca i grupa u lokalnim zajednicama.

„Naše ruke“ su osnovane sa idejom da pomognu svim osobama koje imaju talenta i želje da izrađuju predmete ili pružaju usluge iz domena starih zanata i kućne radinosti. Pomoć se sastoji u aktivnostima koje će promovisati rad zanatlija i tako ga učiniti vidljivim u lokalnoj zajednici i šire. To će doprineti ekonomskom osnaživanju zanatlija, obogatiće turističku ponudu i doprineti očuvanju nacionalnog identiteta.(izvor:нашеруке.срб)

photo:to Golubac