Putem stranice „Prijavi problem“ dobili smo poruku građana koji su nam ukazali da u dvorištu, njihove stambene zgrade u Kladovu postoji garaža koja se godinama ne koristi.

Garaža u dvorištu zgrade 22. Septembar broj 16, u Kladovu, bespravno je podignuta na tom mestu još pre 40 godina. Nije uknjižena u katastru i sada je ruglo grada i veliki problem stanara.

Foto: Đerdap uživo

Garaža je u vreme kada je podignuta pripadala „SDK“ ali već nekoliko godina nije u upotrebi i ostavljena je tu da truli. Nažalost postala je javni toalet a bespomoćni stanari zgrade svakodnevno se susreću sa neprijatnim prizorima i još neprijatnijim mirisima.

Foto: Đerdap uživo

U želji da pomognemo stanarima obratili smo se nadležnima. Dana 20.09.2022.godine na više adresa uputili smo dopis nadležnim organima da nam pomognu u rešavanju problema.

Od Uprave za trezor, dobili smo odgovor da navedeni objekat nije u njihovoj nadležnosti. Da na osnovu njihovih saznanja montažno – demontažni objekat „garaža“ je septembra 2021.godine prenet na upravljanje Poreskoj upravi.

U njihovom daljem odgovoru na naše pitanje, Iz Uprave za trezor, obaveštavaju nas:

Montažno demontažni objekat-garaža koji pominjete u dopisu nije u poslovnim knjigama evidentirana kao svojina Uprave za trezor, niti je ikada korišćena za potrebe parkiranja službenih vozila.

U kontaktu sa kolegama iz Poreske uprave – Sektor za materijalne resurse rečeno nam je da je garaža korišćena za potrebe parkiranja službenih vozila koje koristi Poreska uprava, te da je evidentirana u njihovim poslovnim knjigama.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Upravi za trezor na brzom i adekvatnom odgovoru.

Obratili smo se i Poreskoj upravi 16.11.2022.godine slanjem e-mail-a na više adresa. Do objavljivanja ovog teksta dobili smo odgovor od Kontakt centra Poreske uprave. U tom odgovoru stoji:

Poštovani,

Kontakt centar Poreske uprave daje opšte informacije o primeni poreskih propisa u poreskom postupku i o poreskom postupku.

Možete se obratiti nadležnoj komunalnoj inspekciji.

Odeljenju za urbanizam i kabinetu predsednika Opštine Kladovo obratili smo se 20.09.2022.godine i do danas nismo dobili odgovor na naš e-mail.

Stanari imaju u planu da uklone garažu i urede prostor u dvorištu zgrade kako bi ulepšali sebi životni prostor. Ova garaža ne utiče samo na dvorište i stanare zgrade, već daje lošu silku o samom gradu s obzirom da se zgrada nalazi u samom centru Kladova.

Internet portal Đerdap uživo koristi ovu priliku da pozove nadležne organe da se uključe u rešavanje ovog problema. Zajedno možemo da pomognemo građanima.