Donji Milanovac je 03.12.2022.godine ugostio najbolje takmičare u varaličarenju sa Balkana. Svoje učešće na IV memorijalnom turinuru u varaličarenju „Miša Gvozdeni 2022“ ove godine uzelo je 138 takmičara iz Srbije i zemalja u okruženju.

Najzaslužniji za organizaciju ovog turnira je svakako Milan Panić, donjomilanovčanin koji godinama u nazad promoviše Đerdap i Donji Milanovac. Uspeo je i ove godine da okupi sponzore i svoje prijatelje, kako bi se još jednom takmičili, družili i podsetili velikog prijatelja Milana Pešuta – Mišu Gvozdenog. A kako je upravo Milan Panić video ovaj dan pogledajte u njegovoj izjavi:

Video: Đerdap uživo – Željko Vladić

Opština Majdanpek je i ove godine, kao i od početka održavanja ovog turnira, bila generalni pokrovitelj. Zajedno sa organizatorima turnira KSR „Štuka“ iz Donjeg Milanovca i Turističkom organizacijom opštine Majdanpek, uspeli su da organizuju turnir ali i da ga podignu na jedan nivo više. Sada već svi prepoznaju da je ovo najmasovniji turnir u varaličarenju u Srbiji.

Velika zahvalnost duguje se se i generalnom sponzoru takmičenja kompaniji „Formax Store“. Ove godine obezbedili su zaista vredne nagrade za takmičare. A kako ovo takmičenje vidi Aleksandar Sale Popović iz kompanije „Formax Store“, pogledajte u videu:

Video: Đerdap uživo – Željko Vladić

Ovaj turnir u varaličarenju nije samo internacionalni. Bitno je znati da pravo učešća imaju svi od 7 do 107 godina. Bitna je dobra volja i ljubav prema pecanju. A kako je sve ovo doživeo najmlađi učesnik Veljko iz Kaluđerice:

Video: Đerdap uživo – Željko Vladić

Turnir propagira i ravnopravnost polova. To je veoma bitna stvar kako za organizatore tako i za sve takmičare. Svake godine svoje učešće na turniru uzmu i dame. Tako je bilo i ove godine.

Foto: Đerdap uživo – Željko Vladić

Najbitnije je kako takmičenje i ceo turnir doživljavaju učesnici. Osvajač trećeg mesta na turiniru ove godine Ivica Gavrilović iz Prahova, sa ulovom od 2050gr., :

Video: Đerdap uživo – Željko Vladić

Drugo mesto pripalo je Daliboru Živkoviću iz Donjeg Milanovca sa ulovom od 2.700,00gr..

Foto: Đerdap uživo – Željko Vladić

A prvo mesto Vladimiru Božaniću iz Donjeg Milanovca sa ulovom od 4.050,00gr.

Foto: Đerdap uživo – Željko Vladić

Želimo da iskoristimo priliku da se zahvalimo i svim drugim sponzorima koji svake godine pomažu ovaj turnir: JP „Nacionalni park Đerdap“, Dejan Plast, Vida Glavinjare, Podrum Dulanović. Kao i svim prijateljima koji podržavaju ovo takmičenje.

Do sledeće godine ili do susreta na keju – BISTRO!

Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Opštine Majdanpek u okviru projekta „Sve o turizmu opštine Majdanpek“