Na kraju ove uzbudljive godine, želimo da se zahvalimo svima vama koji ste nas pratili i bili naši verni čitaoci. Upravo 22.458 korisnika je posetilo naš internet portal „Đerdap uživo“ i zabeležili su 60.038 pregleda stranica, u godini za nama.

Dragi naši čitaoci, hvala vam na ukazanom poverenju. Nadamo se da smo opravdali vaša očekivanja i uspeli da vam prenesemo potrebne informacije ali i interesantne priče sa Đerdapa. Za sledeću 2023.godinu želimo vam puno uspeha, blagostanja i da budete uz vaš lokalni internet portal „Đerdap uživo“.

Redakcija portala objavila je 480 tekstova na portalu u ovoj godini i najčitanija vest imala je 1.990 posetilaca. Prvi tekst na portalu objavljen je 04.10.2021.godine i od tada ukupno je objavljeno 575 tekstova od strane 8 novinara koji su sarađivali ili i dalje sarađuju sa nama. Naša publika je u 70% slučajeva iz Srbije a 30% iz inostranstva. Iz inostranih zemalja naš portal najčitaniji je u Norveškoj a zatim u Americi (USA), Austriji, Nemačkoj, Švedskoj… .  Starosna populacija od 35 do 54 godina predstavlja 50% od svih posetilaca portala a prema polu, žene su zastupljene sa 52% u odnosu na 48% muškaraca.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo organizaciji International Research and Exchange Board (IREX), koja je sprovela projekat „SMS – Media Jam“ finansiran od strane USAID-a. Oni su prvi uočili potrebu da se pomogne otvaranje lokalnog medija na teritoriji Golupca, Donjeg Milanovca (Majdanpeka) i Kladova. Zahvaljujući njima (IREX i USAID) Đerdap je dobio internet portal Đerdap uživo.  

Foto: Đerdap uživo

Veliku zahvalnost dugujemo i kolegama koje su nam mnogo pomogli u tim prvim danima. Prevashodno portalu Glas Šumadije i portalu „Bujanovačke“ .

Zahvaljujući Media i Reform Centru Niš, u 2022.godini finansiran je projekat “Prijavi problem” . Građani su dobili jednostavnu platformu u okviru našeg portala za prijavu problema iz lokalne zajednice.

Opština Majdanpek prepoznala je značaj lokalnog medija i po konkursu u 2022.godini  finansirala projekat “Sve o turizmu opštine Majdanpek”. U okviru ovog projekta objavljeno je preko 90 tekstova iz kulture, sporta i turizma.

Foto: Đerdap uživo

Ministarstvo kulture Republike Srbije  finansiralo je projekat “Kulturno nasleđe Geoparka Đerdap, pod zaštitom UNESCO-a” u okviru koga je objavljeno 60 reportaža o kulturnom nasleđu prvog i jedinog geoparka u Republici Srbiji, Geoparka Đerdap.

Ovom prilikom, svima se još jednom zahvaljujemo na ukazanom poverenju. Sledeće godine budite uz nas i  budite uvek informisani o svemu što se dešava na Đerdapu.

Vaš internet portal „Đerdap uživo“.