44. po redu Međunarodni sajam turizma u Beogradu otvara se za posetioce u četvrtak, 23. februara, i biće otvoren do nedelje, 26. februara.

Turističku ponudu Đerdapa zajedno će predstaviti više đerdapskih opština. Na zajedničkom štandu koji predstavlja regiju Donjeg Podunavlja svoje turističke ponude predstaviće Golubačka tvrđava, Turističke organizacije opština Majdanpek, Golubac Kladovo i Negotin, Nacionalni park „Đerdap“ kao i Lepenski vir.

Na štandu Donjeg Podunavlja posetioce čeka bogati sadržaj u vidu raznovrsnog promotivnog materijala, promo filmovi na video bimu kao i nagradna igra. Predstavnici turističkih organizacija, Nacionalnog parka, Lepenskog vira i Golubačke tvrđave takođe će biti na štandu da dodatno približe turističke lepote ovog područja i odgovore na sva dodatna pitanja. Štand Donje Podunavlje možete naći u Hali 4 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

U okviru sajma održaće se i prezentacija „Donje Podunavlje – turistička destinacija budućnosti“ u četvrtak, 23. februara, sa početkom od 14.00 časova. Nakon prezentacije zainteresovani će moći da posete panel i diskusiju na istu temu. Moderaciju panela će voditi predstavnici TrippinSrbija koji će predstaviti Donje Podunavlje iz svog ugla.

O turizmu Donjeg Podunavlja govoriće i panelisti:

1.Dragan Popović, predsednik opštine Majdanpek

2.Nebojša Mijović, predsednik opštine Golubac

3.Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo

4.Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin

5.Alexander Beetz, vođa projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“

Turističke organizacije i prostori Đerdapa kao i Nacionalni park vas pozivaju da posetite štand Donjeg Podunavlja i otkrijete turističke i prirodne lepote koje oni nude.

foto:Too Golubac