Biblioteka Kladovo u februaru obeležila je godišnjice rođenja dva velika književnika. Ukoliko i vi želite da se približite njihovom životu i stvaralaštvu to možete učiniti u Biblioteci u Kladovu.

Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom, Ambasadom Rumunije i Gete institutom, organizuje izložbu „Među rečima“. Povod izložbe je 102. godišnjica rođenja književnika Paula Celana, velikog evropskog pesnika koji je „napravio literarni spomenik žrtvama Holokausta“.

Izložba je otvorena 01. februara 2023. godine u holu Biblioteke u Kladovu, ostalo je još malo vremena da ukoliko niste pogledate izložbu jer će ona biti  otvorena do 28. februara, ulaz je besplatan.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo u februaru takođe obeležava 150 godina od rođenja Radoja Domanovića, najistaknutijeg pisca satirične pripovetke u srpskoj književnosti epohe realizma.

Pored pripovedaka u kojima opisuje seoski i palanački život napisao je i deset vrhunskih alegorično-satiričnih priča. Njegova najpoznatija dela su Stradija, Vođa, Mrtvo more, Kraljević Marko po drugi put među Srbima, Danga. Svi ovi naslovi dostupni su u Biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo.

izvor/foto:Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo