Dečje odeljenje Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo raspisuje LIKOVNI KONKURS „BAJKOVITI SNOVI„za decu osnovnoškolskog uzrasta od sedam do deset godina. Konkurs se raspisuje povodom 2. aprila, Međunarodnog dana knjige za decu, i to u dve kategorije:

I kategorija – od 7 do 8 godina
II kategorija- od 9 do 10 godina

Konkurs je zasnovan na delima poznatog danskog autora Hansa Kristijana Andersena čije se priče, posebno njegove globalno poznate bajke, bave se temama koje prevazilaze vreme.

Cilj konkursa je da deca koristeći dela H. K. Andersena razviju maštu, kreativnost i originalnost u izradi radova. Biblioteka Kladovo poziva decu da kreiraju sopstvenu vizuelnu interpretaciju jedne bajke pisca. Tehnika je po izboru, kreativni rad može biti crtež, slika, kolaž, grafika.

Uz rad koji se dostavlja lično u Biblioteku „Centar za kulturu“ Kladovo potrebno je dostaviti i podatke odnosno ime i prezime, adresu, broj telefona, školu i razred, ime učitelja. Konkurs je otvoren do 30. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju deca osnovnoškolskog uzrasta iz Kladova kao i korisnici Bibliobusa.

Najbolji radovi biće izloženi u Galeriji Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo. Proglašenje pobednika i uručivanje nagrada održaće se 3. aprila sa početko od 18.00 časova u prostorijama biblioteke.

izvor/foto:Biblioteka“Centar za kulturu“ Kladovo