U organizaciji Agencije za upravljanje lukama, u svečanoj sali Skupštine grada Sombora održana promocija projekta „Zaplovi Srbijom“, kojoj su prisustvovali Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Kladovo, i Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika opštine.

Projekat „Zaplovi Srbijom“ inicirala je Agencija za upravljanje lukama u cilju izgradnje infrastrukture za putnički i nautički saobraćaj-marine i međunarodna putnička pristaništa, kao i razvoj linijskog saobraćaja, kanalskog turizma. Imajući u vidu značajne nautičke potencijale Republike Srbije, tokom projekta radiće se intenzivno na podizanju svesti lokalnih samouprava, poslovne javnosti o prednostima razvoja nautike.

Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Kladovo, zahvalio je Vladi Republike Srbije, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Agenciji za upravljanje lukama što su prepoznali Kladovo kao potencijal za razvoj nautičkog saobraćaja i rečnog turizma u Istočnoj Srbiji.

Prisutnost opštine Kladovo u ovako značajnom državnom projektu samo je još jedan pokazatelj da Kladovo ima svetlu budućnost i da postaje pravi biser turizma u ovom delu naše lepe Srbije. Kako se ovim projektom razvijaju i oplemenjuju turistički sadržaji u lokalnim samoupravama, ovo je šansa da Kladovo upotpuni svoju turističku ponudu pored svih trenutnih sadržaja koje nudi, a moram naglasiti da je velelepna rekonstruisana tvrđava Fetislam, koja se uskoro otvara, zamajac ka novim uspešnim projektima. Pored pristana, na kojem će nadamo se ove godine pristati mnogo više kruzera, izgradnja marine doprineće da se Kladovo uključi u svetske trendove nautičkog sabraćaja i turizma. Projekat Zaplovi Srbijom je pokrenut u pravom trenutku i iskoristio bih priliku da svima poželim sreću u daljoj realizaciji, rekao je Božanović, zamenik predsednika opštine Kladovo kako prenosi kladovo.org.

Izvor:kladovo.org

foto:Canva