Tvrđava „Fetislam“ u Kladovu otvara svoja vrata za posetioce, na Dan opštine Kladovo 26.04.2023.godine.

Evropska Unija u okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji sprovodi Nemačka organizacija GIZ, a u saradnji sa Ministarstvom turizma R.Srbije i Opštinom Kladovo sprovela je rekonstrukciju i revitalizaciju Tvrđave „Fetislam“ u Kladovu. Na taj način ovaj značajni spomenik kulture postaće i velika turistička atrakcija opštine Kladovo ali i turističke regije Đerdapa.

Na ovaj način Evropska Unija nastavlja da ulaže u razvoj istočne Srbije a Tvrđava „Fetislam“ pridružuje se Tvrđavi „Golubački grad“ u jedinstvenoj turističkoj ponudi Donjeg Podunavlja i Đerdapa.

U okviru tvrđave, posetioci mogu se upoznati sa barutanom, kulama u Malom gradu, lagumima i bastionima. A prema rečima predsednika Opštine Kladovo, gospodina Saše Nikolića posetioci mogu da očekuju suvenirnicu, galerijski prostor, muzejske postavke, istorijski kafe i letnju baštu, multifunkcionalnu salu Vizitorskog centra i već od ovog leta muzičko-scenski program na Letnjoj sceni u Malom gradu.

Turistička organizacija opštine Kladovo, za Dan opštine Kladovo 26.04.2023.godine u saradnji sa Srpskim viteškim redom SVIBOR organizuje celodnevni program od 10:00časova do 19:00časova. U tom periodu u kompleksu Tvrđave „Fetislam“ posetioci mogu uživati u viteškim igrama, izložbi srednjovekovnih oklopa i oružja, radionicama starih zanata ali i u vežbalištu za posetioce sa posebnim mekanim rekvizitima.

Pozivamo vas da „osvojite“ Tvrđavu Fetislam i uživate u ovom prelepom kulturno-istorijskom spomeniku.

Foto: EU za kulturno nasleđe i turizam, i Turistička organizacija opštine Kladovo