Petak 07.juli 2023.godine, po tradiciji iz starog Donjeg Milanovca – na Ivanjdan, sa početkom od 19:00 časova na stadionu hotela Lepenski vir, prisustvujte fudbalskoj utakmici za „sladokusce“.

Po 71 put susreću se „ljuti“ rivali na fudbalskom terenu. Megdan će odmeriti dobro poznati znalci i vrsni poznavaoci igre sa loptom. Doduše iz nekih prošlih vremena ali svakako sa istim žarom.

Foto: TOO Majdanpek

Ova sportska manifestacija i „igra nad igrama“ prvi put je odigrana davne 1952.godine, upravo na Ivanjdan, a na inicijativu veterana FK Poreč iz Donjeg Milanovca. Od tada, pa do danas u cilju popularizacije sporta ali i druženja „mršavi“ i „debeli“ uveseljavaju publiku na tribinama.

Sastavni deo ove utakmice je i tradicionalno merenje fudbalera ali i povorka koja kreće iz centra grada kao najava fudbalskog spektakla. Rezultat – je uvek bio u drugom planu. Mnogo je bitnije da svi spremni dočekaju „treće“ poluvreme i priliku da evociraju uspomene na slavne fudbalske dane.

Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Opštine Majdanpek u okviru projekta „Sve o turimu, kulturi, sportu i društvu opštine Majdanpek“.