Biblioteka „Centar za kulturu“ iz Kladova i prijatelji, pozivaju vas u subotu 19.avgusta 2023.godine, sa početkom od 19:00 časova u hramu Svetog Đorđa, na koncert „Pevamo za Milicu“.

10 godina nakon iznenadnog upokojenja Milice Popović iz Kladova, njeni prijatelji u organizaciji Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo i hrama “Sveti Đorđe” u Kladovu pripremaju program na čijem repertoaru je duhovna muzika od Palestrina kao velikog predstavnika renesanse, preko velikih imena poput Johana Sebastijana Baha, Pjotra Iljiča Čajakovskog i Sezara Franka i drugih stvaralaca duhovne muzike.

Nastupaju:  

Danilo Tomić, apsolvent dirigovanja na muzičkoj akademiji

Dina Sajeh, vokalna solistkinja

Bojana Radivojević, dipl.teoretičar muzike i dirigovanja

Jelena Krneta, vokalna solistikinja, Dr. sci viši naučni saradnik instituta za nuklearne nauke Vinča

Goran Krneta, solista Opere Srpskog narodnog pozorišta

Nemanja Erić, dipl. instrumentalista na katedri za gitaru Fakulteta muzičke umetnosti u Nišu.

22. avgusta 2013. godine priređen je prvi solistički koncert soprana Milice Popović iz Kladova, učenice srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Negotinu.

Kvalitetan nastup, odlično osmišljen program i velika podrška publike, najavljivala je uspešnu karijeru talentovane devojke iz Kladova.

Nažalost, samo 10 dana kasnije, Milica Popović je iznenada preminula u snu.

U znak sećanja na talentovanu mladu sugrađanku, u znak poštovanja i sagledavanja muzike kao oblika umetnosti koji budi i oplemenjuje biće usmeravajući je ka lepom i plemenitom, priređujemo još jedan u nizu memorijalni koncert u čijem programu učestvuju njeni prijatelji sa muzičkih akademija iz Niša i Beograda.

Vest preuzeta sa sajta Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo .