televizor

U poslednjoj epizodi emisije Turist Expert našla se opština Majdanpek kako bi se gledaocima približila prirodna bogatstva ovog kraja, ali i raznovrsna i bogata gastronomska ponuda.

S obzirom da je reč o prirodnim bogatstvima, neizostavano je bilo obići NP Đerdap i gradić u kome je njegovo sedište – Donji Milanovac.

Turist Expert je turističko-gastronomska emisija u produkciji kanala BalkanTrip TV, u kojoj se pored lepota prirode koje treba obići nalazi i ugostiteljska ponuda sa kulinarskim specijalitetima koje odabrani predeo može da ponudi. Vodič kroz emisiju je Saša Mišić, naš poznati kuvar, zbog čega ne treba da čudi što je jedan od akcenata ovog serijala gastronomski potencijal sredine koja se snima.

Epizoda počinje verovatno najvećim draguljem Majdanpeka – Rajkovom pećinom. Zatim se prikazuju ugostiteljski objekti u Majdanpeku, hotel Golden Inn i Kafana kod Bufana, a priča o Majdanpeku završava se obilaskom gradskog muzeja. Snimateljska ekipa obilazi Bliznu i Rudnu Glavu, a zatim u centar pažnje dolazi Donji Milanovac sa kadrom koji nas vodi u gradski park, posle kojeg slede prilozi o Centru za posetioce nacionalnog parka Đerdap, o vidikovcu na Pločama i kafani Kod Miročanca na planini Miroč.

Emisiju Turist Expert možete gledati svake nedelje od 11 časova na kanalu BalkanTrip TV.


Epizodu o opštini Majdanpek možete pronaći na sledećem linku:
https://www.youtube.com/watch?v=6ZGuMeCh1KY&ab_channel=BalkanTripTV