Završen je V Memorijalni turnir u varaličarenju „Miša Gvozdeni 2023“, koji je održan 02.decembra 2023.godine u Donjem Milanovcu. Ovaj turnir obeležili su rekordi: po broju učesnika, i po broju ulova. Preko 200 učesnika pokazalo je svoje sportsko umeće na Dunavu.

Foto: Željko Vladić

A sve se poklopilo da ovo bude savršeni dan za varaličarenje. Brojni gosti, prijatelji i sportisti imali su priliku da pokažu svoju veštinu, po prelepom danu, na obali Dunava. Organizator takmičenja je KSR „Štuka“ i naravno gospodin Milan Panić kao idejni tvorac takmičenja koji svake godine dovodi sve više ljudi u Donji Milanovac, u sedište Nacionalnog parka Đerdap.

Video: Đerdap uživo YouTube kanal, Željko Vladić

A kako takmičenje doživljaju gosti i takmičari možete čuti od gospodina Slobodana Malinića Brusa.

Video: Đerdap uživo YouTube kanal, Željko Vladić

Sponzor takmičenja i ove godine je FormaxStore koji je obezbedio brojne nagrade za najbolje takmičare. Naravno velika zahvalnost ide i brojnim malim sponzorima, koji su uvek tu uz ribolovce.

A tradicionalno i ove godine generalni pokrovitelj takmičenja je Opština Majdanpek uz tehničku podršku Turističke organizacije opštine Majdanpek.

Posebna pažnja svake godine je i na najmlađim takmičarima, kojih ima sve više. Atmosferu sa dodele priznanja i zahvalnica prenosimo vam u celosti:

Video: Đerdap uživo YouTube kanal, Željko Vladić

A red je da istaknemo najbolje među njima:

1.mesto sa ulovom od 7,110gr – Veljko Antić iz Borče

Foto: Željko Vladić
Foto: Željko Vladić

2. mesto sa ulovom od 4,700gr Dejan Božanić iz Donjeg Milanovca

Foto: Željko Vladić

3.mesto sa ulovom od 1,460gr Ivica Gavrilović iz Prahova

Foto: Željko Vladić

Do sledeće godine i novog susreta – Bistro!

Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Opštine Majdanpek u okviru projekta „Sve o turizmu, kulturi, sportu i društvu opštine Majdanpek“.