Ove nedelje se nešto menja, Merkur u znaku Ovna je skoro pa stao, sprema se za retrogradni hod koji će otpočeti u ponedeljak u kasnim večernjim satima.

Merkurovo kretanje će biti dosta usporeno tokom prvog dela sedmice koja je pred nama – pa možemo imati osećaj da sve stoji, da se sve utišalo. Retrogradno kretanje Merkura će biti prisutno sve do par dana pred kraj meseca aprila – i sem standardne simbolike nesporazuma, problema sa tehnikom, saobraćajem, gubitka sitnica – više će biti prisutni problemi sa glavoboljama, alergijama, očima, sinusima, ali će biti prisutno i mnogo, mnogo nervoze i besa. Period je dobar da obnovite kontakte, saradnje, da se vratite na stare projekte, da rešite zaostale poslove i papirološka pitanja, da pronađete nešto što ste izgubili, da taj ispit iz trećeg/petog/stotog pokušaja konačno uspešno položite.
Venera 5-og aprila iz znaka Riba prelazi u znak Ovna. Do 5-og je čeka kontakt sa Neptunom – mnogo će se maštati, mnogo sanjati na javi, trebaće nam bajka – a bajke ne postoje, koliko god ih mi prizivali. Ali zato od 5-og Venera donosi vrelinu i strasti, donosi brzo zaljubljivanje (a možda i još brže odljubljivanje), donosi onu varijantu – što se čekalo – čekalo se, što se sanjalo – sanjalo se, – sada je vreme za napad, za borbu, za osvajanje!

OVAN

Hrana

Iako su vaši apetiti još uvek pojačani, brzo ćete trošiti kalorije jer se nećete smirivati ni na trenutak (a I dosta ćete biti pod stresom). Koliko god uživali u hrani, to se neće odraziti na vašu liniju.

Ljubav

Uklještena, zarobljena, sakrivena osećanja brčkaće vam misli, ometati san i kvariti dan. Različiti ljudi, pa različite i situacije – neko je u brizi za voljenu osobu, neko pokušava da se otme iz primamljive zamke tajne ljubavi u koju se sprema naglavačke da upadne, nekome su samo posao i pare na pameti – ili kako da ih zaradi što više ili kako da se iščupa iz finansijskih problema, nekoga su nova osećanja saplela pa lelujaju na sedmom nebu – a nekoga stara i lome se da li da se vrate korak unazad ili ne, nekoga muče sumnje i ljubomora. I sve je ovo prisutno (a i više od toga) i kod slobodnih i kod zauzetih Ovnova. Spolja gledano – sijate. A unutra – što se bore misli moje?

Posao

I poslovni segment donosi glavolomke. Sunce u vašem znaku vas gura napred, ali Merkur koji je takođe kod vas je u usporenoj fazi zbog ulaska u retrogradni hod – pa tokom cele sedmice možete imati osećaj da se trudite I radite puno – a postižete ništa…ili jako malo. Pogotovo će komunikacija I dogovori biti slaba stavka u ovom periodu, ali mogući su I problemi po administrativnim pitanjima I sa dokumentima, kao I odlaganje ili prolongiranje poslovnih putovanja. Jurićete vreme, a teško ga stizati.

Zdravlje

Glavobolje, moguće povrede. Poseban oprez u saobraćaju.

BIK

Hrana

U ovom periodu toliko slatko jedete, da otvarate apetit svima koji su oko vas. Jedina vam je mana što klopate kao da se takmičite u brzini, pa možete imati problem sa radom creva I želuca.

Ljubav

Slobodni Bikovi – neko koga doživljavate kao prijatelja ili se družite neko vreme sa njim, izlazite u istom društvu – šalje vam pomešane signale, zbunjuje vas jer više ne znate da li ste mu samo prijateljski dragi ili postoji nešto više od toga sa njegove strane. Nije vreme da vi povlačite poteze – sačekajte da vidite da li će ova osoba otkriti svoje prave namere I osećanja…ili će I dalje da vas zbunjuje ponašanjima. Neki od vas mogu intenzivnije razmišljati o prošlosti ovih dana – razmišljajte slobodno, ali ne radite ništa. Zauzeti – iako ste oboje pritisnuti obavezama I stresom svakodnevice – umete da nađete momente samo za vas dvoje.

Posao

Ne brzajte sa zaključcima ovih dana I izbegavajte da bitnije poslovne odluke donosite u momentima povećane impulsivnosti Ili žurbe. U poslovnom segmentu je, generalno gledano – dosta dobra situacija. Ako u ovim danima nova poslovna ponuda dođe do vas – uzmite dovoljno vremena da sagledate objektivno sve okolnosti I ne žurite sa odgovorom. Još uvek nije povoljan period za veće poslovne promene. Mogućnost kašnjenja novčanih priliva I pojačani troškovi tokom ovog perioda.

Zdravlje

Manje stomačne tegobe, pospanost ili pak nesanica.

BLIZANCI

Hrana

Apetiti će vam u ovim danima vrlo varirati. Čas ćete uživati u slasnim zalogajima…..a čas će vam ti zalogaji zastajati u grlu. A možda ćete imati slab apetit preko dana, pa jesti samo u večernjim satima.

Ljubav

Merkur, vladar vašeg znaka u ovoj nedelji kreće retrogradnim hodom i biće dosta usporen – što može ukazivati na više mentalnog i fizičkog umora kod vas, ali i na potencijalne probleme u komunikaciji sa voljenom osobom. Ovaj umor može biti povezan sa dešavanjima na poslu ili u porodičnom sektoru – pa gledajte da teskobu i nervozu koju vam ova dešavanja donose ne prenesete u odnos sa partnerom. Slobodni Blizanci – iako možda nećete baš uvek imati snage, volje i motiva za izlazak sa prijateljima – ipak će vam oni popravljati raspoloženje i donositi lepe momente. Mogućnost tajnog zaljubljivanja.

Posao

Poslovni sektor donosi mnoštvo ozbiljnih obaveza, projekata, zadataka – potrebno je da do maksimuma budete organizovani I posvećeni, odgovorni, a obzirom da ovakva situacija traje već neko vreme – moguće je da više niste na visini zadatka. Pad koncentracije može biti posebno vidljiv u drugom delu sedmice – pa obratite pažnju na svaki detalj, da ne biste morali da ispravljate greške kasnije. Potrudite se da se čujete I razumete sa nadređenima – ne radite stvari na svoju ruku I bez njihovog odobrenja.

Zdravlje

Sitne povrede, gubitak energije.

RAK

Hrana

Akcenat stavite na sveže povrće i sveže i sušeno voće. Jedite u pravilnim razmacima i obavezno uzimajte više tečnosti, ne gaziranih napitaka, već vode i sveže ceđenih sokova.

Ljubav

Zauzeti Rakovi I dalje imaju priliku da obogate, ali I stabilizuju svoj ljubavni život I odnos sa partnerom. Više se posvetite jedno drugom I ukoliko je bilo nekih neprilika ili turbulencije – ispravite to. U ovoj nedelji budite brzi na lepim, ljubavnim rečima I izvinjenjima a spori u rečima ili postupcima koji mogu povrediti drago vam biće. Period je dobar da polako pravite planove za zajedničko letovanje ili putovanja. Slobodni Rakovi – potreba za emocijama I želje su jake, dok je racio ostao u desetom planu. Vi sada hodite putevima kojima vas srce vodi – možda malo komplikovanim ili tajnim, ali vrlo ljubavnim.

Posao

Manji zastoj u poslovnom sektoru koji se može vezivati za neki dogovor ili papirologiju – biće rešen otprilike sredinom sedmice. U drugom delu nedelje možete ponovo pokrenuti pitanja koja su vam od važnosti, a period je dobar I ukoliko je potrebno ispraviti neke propuste – bilo vaše, bilo saradničke. Sada ćete lakše pronalaziti dobre ideje ili rešenja za eventualne probleme u poslu. Odnos sa nadređenima može biti zategnut ovih dana – nemojte biti impulsivni, ali se nemojte ni povlačiti.

Zdravlje

Moguće su alergije.

LAV

Hrana

Izbegavajte premasnu hranu, mesne prerađevine i slatkiše. Pokušajte i da smanjite unos testa, pekarskih proizvoda i belog hleba. Ono što vam se preporučuje su sve vrste svežeg povrća i voća.

Ljubav

Partner je nešto više okrenut obavezama I moguće je da mu one odvlače veliki deo vremena – zato je vaša energija dobra, vi ste u odličnom raspoloženju – I zato budite inicijator aktivnosti I dešavanja. Vaša pažnja I trud voljenoj osobi su od velike važnosti I umeće to da ceni – a krajem sedmice sve će se “skockati” da vas dvoje provedete neke divne trenutke zajedno I uživate u ljubavi I strastima. Slobodni Lavovi – mnogo razmišljanja I maštanja dok je Venera u znaku Riba biće zamenjeno dobrom energijom, potrebom za akcijom I nesputanim uživanjima kada za vikend pređe u vatreni znak Ovna.

Posao

Nešto više zbrkanosti, zbunjenosti I požurivanja biće prisutno u komunikaciji sa saradnicima. Kao da ovih dana I vi ali I oni jurite vreme, stvari završavate u poslednjem trenutku a planovi se menjaju I prilagođavaju u hodu. I pored Merkurove retrogradnosti (koja vam može zakomplikovati prve dane ove sedmice kroz zbrke u papirologiji I u dogovorima) – vi ćete gurati svoju priču I svoje ciljeve I rešavati obaveze jednu po jednu. Nepotrebno troškarenje može prilično isprazniti vaš novčanik.

Zdravlje

Alergije, vrtoglavice, glavobolje.

DEVICA

Hrana

Potrebno vam je više povrća i to najpre u svežoj formi – kroz salate, ali je dobra varijanta i grilovano. Takođe – žitarice, ali i orašasti plodovi, u kombinaciji sa suvim voćem. Mlečni proizvodi i riba.

Ljubav

Kako se Mars sve više približava Saturnu u vašem partnerskom polju – sve više će jačati potreba da se napravi transformacija u odnosu, da se odnos definiše – na jednu ili na drugu stranu. Oni odnosi koji su krhki I nestabilni već neko vreme ulaze u fazu velikog pritiska I narednih par nedelja će doneti one “ili – ili” situacije. Ili menjamo stvari iz korena I popravljamo – ili će svako na svoju stranu. Prostora za popravljanje ima, ali ćete ipak vas dvoje dati završnu reč. Stabilne emotivne relacije će proći kroz ovaj period dobro, neoštećene I jače nego pre. Slobodne Device – odnosi pokrenuti u ovom periodu nose kombinaciju dubokih osećanja I komplikovanosti. Jedno bez drugog izgleda da ne može.

Posao

Nešto više mentalno I fizički naporan poslovni period je pred vama. Pritisak I zahtevi od strane saradnika prema vama mogu biti I više nego izraženi, a vi I pored sve volje I motivacije – nećete moći da se podelite I funkcionišete na sto strana odjednom. Možete sami sebi napraviti zbrku I sabotirati organizaciju ukoliko budete nestrpljivi I u jurnjavi – šta više – izvesno je da ćete napraviti gomilu grešaka. I na dalje vas prati sreća po pitanju finansija, pa I ova sedmica može prilično “obogatiti” vaš novčanik.

Zdravlje

Češće glavobolje. Meteoropatske reakcije kod starijih Devica.

VAGA

Hrana

Svesni ste da morate da menjate nešto u načinu ishrane, ali jednostavno nemate volje i non stop odlažete početak za sutra, prekosutra….Promeniće se ovo uskoro, nemojte odustajati.

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom I na dalje donosi velike oscilacije u raspoloženjima I dešavanjima. Kao da nikako ne uspevate da na duži rok zadržite stabilnost I mir, stalno se nešto meša u vaš odnos – bilo da su to vaša promenljiva raspoloženja, druge osobe ili lošija komunikacija. Period između dva pomračenja – prvo je bilo u vašem znaku (Lunarna eklipsa) a naredno će biti 8-og u partnerskom polju (Solarna eklipsa) jedan je klizav I nestabilan teren na kojem se lako okliznuti – zato više razgovarajte, ali pokušavajte I da istinski čujete jedno drugo. Slobodne Vage – vikend za vas može biti više nego zanimljiv.

Posao

Poslovna svakodnevica I dešavanja u njoj mogu biti posebno zahtevna u ovom periodu. To ne znači da vi nećete biti uspešni, ali znači da će vam ovo oduzeti mnogo vremena I energije. Dogovori koji su vam važni se mogu pokazati kao posebno izazovni – vi ćete želeti da situaciju zaokružite, a druga strana može odugovlačiti, tražiti promene ili vas iritirati nerazumnim zahtevima. Svakako će vam biti potrebno dosta strpljenja. Iako su finansije stabilne, vodite računa o troškovima – da ne precenite svoje mogućnosti.

Zdravlje

Umor, problem sa hormonima, osetljivost na viruse I bakterije.

ŠKORPIJA

Hrana

Nećete baš uvek uspevati da kontrolišete povremene “napade” gladi (posebno kada su u pitanju večernji sati – slatkiši I grickalice), ali ćete definitivno pokušavati I dalje. I uspeće vam, I to u skorije vreme.

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom je čas dobar I ispunjen dubokim emocijama I bliskošću….a čas se gomilaju sumnje, nepoverenja. Te sumnje I nepoverenja mogu biti samo strahovi, mogu biti potpuno nerealni – ali ako im dozvolite – mogu makar na kratko zamračiti vaše ljubavno nebo. Suštinski, vaš odnos je stabilan I jak I funkcioniše više nego korektno – zato nemojte kvariti sebi sreću. Slobodne Škorpije – dok su neki od vas u potpunosti otvoreni za nova ljubavna dešavanja I dogodovštine, drugi još uvek tapkaju u hodnicima prošlosti I nikako da se u potpunosti iskobeljaju iz njih. Gledajte unapred, ne unazad.

Posao

Retrogradnost Merkura u vašem polju poslovne svakodnevice I njegov spor hod u prvoj polovini sedmice – može doneti gomilanje obaveza, kašnjenja, propuste ili to da ste se toliko zatrpali papirima, zadacima, projektima, dogovorima – da nikako ne uspevate da se na pravi način organizujete, već stalno kaskate. Komunikacija sa saradnicima će povremeno varničiti – što zbog vaših grešaka I žurbe, što zbog tuđih. Novca će biti, ali koliko ćete vi uspevati da baratate sa njim na pravi način – e, to je već pitanje.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, glavobolje, vrtoglavice, osetljiv imuni sistem.

STRELAC

Hrana

Neka na vašem stolu bude više zastupljena riba, piletina, ćuretina, a svinjsko meso i mesne prerađevine izbegavajte. Neka ni jedan obrok ne prođe bez salate od više vrsta sezonskog povrća

Ljubav

Dok neka pitanja sve više zaokupljaju vašu pažnju I zahtevaju da im posvetite vreme (najpre sve ono što se vezuje za dom I porodicu) – partner je samo delimično uključen u sve to. Neki vid raskoraka, bilo u komunikaciji bilo u načinu funkcionisanja se dešava između vas dvoje u ovom trenutku. Ovo ne znači da je vaš odnos ugrožen, ali kao da nećete umeti ili nećete moći da date podršku jedno drugom. Koristite zajedničke trenutke da se opustite, ali I da poboljšate komunikaciju. Slobodni Strelčevi – osoba koja vam se dopada I vi nikako da uspostavite pravu komunikaciju. Želja postoji, ali nešto sreću kvari.

Posao

Koliko god da je u poslednje vreme postojala kvalitetna komunikacija sa saradnicima, toliko će u ovoj sedmici biti prisutni nesporazumi, razdražljivost, nestrpljivost….i naravno – greške I propusti. Moguće je da ste vi nervozniji nego inače, zbog pritisaka koje trpite sa više strana – ali ni saradnici nisu “laki za održavanje” ovih dana. Ni ova nedelja nije lagana – obaveze su dosta ozbiljne, dosta zahtevne I traže vašu angažovanost, odgovornost I fokus. Dajte sve od sebe, mada vam neće biti jednostavno.

Zdravlje

Nervoza i umor.

JARAC

Hrana

Dosta se trošite, pa je neophodno da pojačate ishranu i obogatite je vitaminima i mineralima. Preporuka – riba, med sa dodatkom polena ili propolisa, mnogo svežeg povrća. Izbegavajte slatkiše i brzu hranu.

Ljubav

Iako se kod vas I na dalje nastavlja prilično dobar emotivni period, neke situacije I pitanja će polako početi da skreću pažnju na sebe. Ovo se može vezivati za neke situacije iz prošlosti, ili za neka porodična pitanja. U ovim segmentima će biti više potrebno vaše angažovanosti I prisustva, što za sada još uvek neće uticati na kvalitet odnosa sa partnerom. Za dalje – videćemo. Slobodni Jarčevi – vi ste na zalasku najpovoljnijeg ljubavnog perioda – to ne znači da nećete više imati emotivnih prilika, ali će one definitivno biti kompleksnije I zahtevnije. Još ova nedelja je na vašoj strani – iskoristite je.

Posao

Moguće je da vas očekuju komplikacije u komunikaciji sa saradnicima. Sa nekima od njih ćete se teško razumeti, pogotovo sa onima koji pokazuju previše tvrdoglavosti I nestrpljivosti. Zato vi budite drugačiji, praktičniji I racionalniji – da bi se lakše pronašla rešenja za tekuću problematiku. Planirate neke ozbiljne poslove ili projekte – moguće je da ste nešto od planiranog već uspeli da sprovedete, za ostalo će biti potrebno vreme. Bitno je da ne odustanete od svojih ciljeva, koliko god oni bili zahtevni I kompleksni.

Zdravlje

Budite oprezniji u saobraćaju. Aktiviranje hroničnih tegoba. Osetljivost respiratornog sistema.

VODOLIJA

Hrana

Iz shrane biste trebali da izbacite (ili da makar drastično smanjite) mesne prerađevine, proizvode od belog brašna, grickalice, slatkiše. Trebali biste – ali da li ćete – e, to je već upitno.

Ljubav

Komunikacija, koja je vrlo bitan faktor u vašem partnerskom odnosu – može u ovim danima, ali I u narednom periodu pomalo “bagovati”. Možda ćete oboje biti pomalo nestrpljivi, nešto više tvrdoglavi nego što bi trebalo, možda nećete moći da na pravi način čujete drugu stranu. Ova bi situacija trebala da se popravi u danima vikenda. Lošija komunikacija neće uticati na kvalitet vašeg odnosa, ali vam može donositi povremene nervozne momente. Slobodne Vodolije – moguća je obnova kontakta sa nekim ko vam se dopadao ranije. Nije vam loš period da se družite I budete aktivni – biće zanimljivih prilika, flerta

Posao

Taj retrogradni, usporeni Merkur u vašem polju komunikacije, razmišljanja, informacija, papirologije, dogovora – otežavaće vam dane I u poslovnom segmentu, ne samo u emotivnom, pogotovo u prvih par dana ove sedmice. Izvesna su kašnjenja, komplikovanja I pomeranja u dogovorima, izvesne su administrativne zavrzlame, izvesno je da ćete teško uspevati da organizujete I druge, ali I sebe. Zato će vam ova sedmica “odgristi” jedan dobar deo živaca…a može da vas malo stisne I u finansijama.

Zdravlje

Oprez vozačima I svim učesnicima u saobraćaju. Moguće su povrede, glavobolje.

RIBE

Hrana

Pojačajte unos sezonskog povrća i voća, naročito blitve, zelene salate, zelja, ali i krušaka, jabuka, grejpfruta. Konzumirajte hleb od integralnog brašna, smanjite unos mesa, ali pojačajte mlečne proizvode

Ljubav

Vaše emocije nisu problem, kao ni partnerove. Ono što smeta u ovom trenutku jeste pritisak I opterećenje koje osećate – preuzeli ste neke teške I komplikovane obaveze na sebe I zadali sebi zahtevne zadatke. To može dovoditi do situacija da budete ćutljivi, zatvoreni u sebe, da se vaša raspoloženja I ponašanja menjaju. Da partner ne bi pogrešno protumačio vaše postupke I promenljive faze – najbolje je da ne čuvate stvari u sebi, već da se otvorite voljenoj osobi. Slobodne Ribe – neko vam može zavrteti mozak, omamiti misli, probuditi sve dubine za koje niste ni bili svesni da ih imate.

Posao

Ništa neće ići brzo I bez prepreka I komplikacija, ali će svakako biti kvalitetno. Zadali ste sebi ozbiljne poslovne zadatke koji zahtevaju mnogo vaše energije, misli, truda. Koliko god da je ovo povoljan period za vas jer vam zaista može doneti odličan temelj za dalje – ipak pravilno procenite svoje snage I mogućnosti – da se ne biste preopteretili, ali I da ne biste doveli sebe u situaciju da morate previše da žurite, pa samim tim I da napravite po koju grešku. Ulazite u bolji finansijski period.

Zdravlje

Aktiviranje hroničnih tegoba. Promenljiv nivo energije.

Izvor: Venera sa papilotnom

Foto: Canva