Ove nedelje, Merkur ide retrogradnim hodom kroz znak Ovna, donoseći da se zalećemo u zaključcima i komunikaciji, reakcijama, pojačavajući bandoglavost, tvrdoglavost i nervozu, ukazujući na to da svi sada imamo svoje mišljenje o svemu i da je samo naše mišljenje jedino ispravno i da smo spremni da ga branimo po svaku cenu (u stvari da napadamo druge zašto ne misle isto kao i mi). Srljanje je prisutno u komunikaciji, ali i u saobraćaju – pa hajte malo smanjite gas ovih dana i ne parajte nosom oblake, da se ne biste spotakli i ispolomatali.
Venera takođe tranzitira kroz znak Ovna pa nas sve vuče da se i po pitanjima ljubavi i finansija zalećemo – e sad, neko će u tom zaletanju i profitirati (i ljubavno i materijalno), ali će mnogo više biti onih situacija u kojima shvatimo da je skuplja dara nego mera.
Mars i Saturn u znaku Riba dolaze u egzaktnu konjunkciju – pa su ovo i mentalno i fizički zahtevni dani – možemo imati osećaj da se po nekim pitanjima sudaramo sa nevidljivim zidom i da smo na granici da dignemo ruke i odustanemo, ali isto tako – ovo je period kada se aktiviraju hronične zdravstvene tegobe, kada sve ono što smo dugo zanemarivali dolazi na naplatu, kada mogu biti pojačani problemi sa kostima, kičmom,zubima, ali i sinusima, glavoboljama.
I naravno – na samom početku nedelje imamo mlad Mesec i totalno pomračenje Sunca na 20-om stepenu znaka Ovna. Bićemo skloni da idemo preko svojih granica, što se može odraziti na to kako se osećamo i u mentalnom i u fizičkom smislu. Ovo pomračenje ukazuje na velike promene koje su pred nama – za svakog na drugačiji način i u različitim životnim sektorima – ali suština je da nešto u narednom periodu ostavljamo iza sebe i ulazimo u novu životnu fazu.
Pošto i sami vidite i osećate koliko je ovaj period naporan, savet je da se što je više moguće posvetite sebi i onim osobama koje vašu pažnju zaslužuju. Ne čistite tuđa dvorišta, imate svoje. Isključite se i distancirajte od situacija i osoba koje vam dižu pritisak. Nije poenta u tome da budete u pravu, već da budete u miru.

OVAN

Hrana

Red frke, red žurbe, red stresa..pa ispočetka. Malo ćete preskakati obroke, malo glocnuti po koji zalogaj “s nogu” – ali ćete sve to tako lepo nadoknaditi u večernjim satima…obroci baš onda kad im vreme nije.

Ljubav

Ljubavni odnosi će izgledati kao trka sa preponama. I nekako će vam delovati da što brže pokušavate da trčite I stignete do cilja – tih prepona je sve više I sve ih je teže preskočiti. A onda ćete u nekom trenutku shvatiti da prepreke u realnosti ne postoje – one se nalaze samo unutar vas, u vašim mislima I osećanjima. Mlad Mesec I pomračenje Sunca u vašem znaku otvaraju vam novu životnu fazu – onu u kojoj preuzimate ozbiljne odgovornosti na sebe. Mnogi će Ovnovi u narednim mesecima da se uozbilje I odrastu – najpre po pitanjima porodice. Slobodni – vi uživajte, sada to možete. Strast I ljubav su kod vas.

Posao

Te ozbiljnosti koje donosi mlad Mesec I pomračenje Sunca u vašem znaku ne vezuju se samo za porodični segment – već I za poslovni – I to najpre kroz ulazak u dugotrajne saradnje I projekte koji mogu imati veze I sa inostranstvom. Vaša finansijska situacija će se u narednom periodu promeniti na bolje. U ovoj nedelji – sve što budete pokušali da uradite ili se dogovorite – računajte da će vam biti potrebno makar dva pokušaja da završite. Privešćete kraju naporne obaveze ili dogovore, ali uz tešku muku.

Zdravlje

Imunitet vam je oslabljen, kao I energija. Ne trošite se do krajnjih granica. Moguće povrede.

BIK

Hrana

Meso I mesne prerađevine će ovih dana zauzimati glavno mesto na vašoj trpezi. Svako jelo će biti više nego dobro začinjeno, zaljućeno. Setite se makar s vremena na vreme da postoji I zeleniš I voće.

Ljubav

Kod zauzetih Bikova breme tajni ili prošlosti može uticati na partnerski odnos u kojem ste. Možete biti nešto nervozniji u ovim danima, dosta toga vam može delovati teško ili uticati na vaša ponašanja – da niste raspoloženi za komunikaciju ili da lako planete. Možda bi bilo dobro da malo popričate – prvo sa sobom, pa onda I sa voljenom osobom. Dosta toga je rešivo ako postoji volja – način će biti tu. Slobodni Bikovi – ako ste ljubitelj tajnih ili maksimalno zakomplikovanih ljubavnih priča – pa, ovo je vaših pet minuta. Možda bi bilo bolje da se samo dobro zabavljate, flertujete I uživate sa svojim društvom.

Posao

Mnogo toga vam je na pameti I opterećuje vas – tu je definitivno I finansijska tematika, ali suštinski – vi nečim niste zadovoljni na poslu. Možda ste očekivali više, možda uslovi I radna atmosfera nisu baš po vašem ukusu, možda neke promene previše sporo zaživljavaju, možda ste se nadali većoj podršci za vaše planove I projekte od strane nadređenih – šta god da je u pitanju, nije trenutak da vršite konkretne radnje I donosite bitne odluke. Za sada funkcionišite po principu – strpljen, spašen.

Zdravlje

Glavobolje, problemi sa spavanjem, pojačana nervoza.

BLIZANCI

Hrana

Potrebna vam je uravnotežena i raznovrsna ishrana, što znači da ćete morati nekim  navikama da kažete „stop“. I sami ćete primetiti koliko ćete se osećati bolje kada izbacite neke namirnice sa svog jelovnika.

Ljubav

Venera u polju društvenosti, zabave, druženja i društvenog života – definitivno radi za vas, donoseći vam više uživanja i u provodu, ali i potencijalne zanimljive ljubavne prilike. Dok će nekima od vas biti na pameti samo zabava, drugi će itekako uživati u flertovanju. A biće i onih koji će u ovim danima naleteti baš na osobu o kojoj dugo razmišljaju.  Što se tiče zauzetih Blizanaca – uglavnom je dobra situacija, mada ste vi i partner više nego sposobni da povremeno kidate živce jedno drugom. Važi za sve  – nemojte da se iznenadite ukoliko vas neprijatno iznenade postupci osobe koju smatrate prijateljem.

Posao

Da će biti dosta posla I zahtevnih obaveza – hoće, sigurno.  Da će biti kašnjenja I ponavljanja – I to je više nego verovatno. No, isto tako će biti I rešenih situacija I dobrih rezultata I uspostavljanja kontrole po onim pitanjima koja su vam poslovno bitna. Moguće je da u ovom periodu dolazi do neke promene u vezi organizacije, načina funkcionisanja, vašeg statusa ili pak do promene u poslovnom vrhu – iako u početnoj fazi ovo može izgledati kao turbulentno I komplikovano – ipak je povoljno po vas.

Zdravlje

Alergije, sinusi, glavobolje.

RAK

Hrana

Potrebno vam je više gvožđa u ishrani. Zato – pravac do pijace i nakupujte cveklu, paradajz, spanać! Jedite juneće ili konjsko meso, džigericu (ne svinjsku), pijte sok od borovnice i crvenog grejpfruta.

Ljubav

Ukoliko je u periodu koji je iza vas odnos sa voljenom osobom bio stabilan I korektan – više je nego izvesno da će se na takav način nastaviti I na dalje. U onim vezama u kojima ne cveta cveće I gde je situacija pomalo zategnuta – pa, teško je da ćete je sada rešavati – vi ćete pre izabrati da se okrenete poslu I da pobegnete u obaveze. Slobodni Rakovi – preko poslovnog segmenta ili kroz društvene aktivnosti I druženja – neko vam šalje signale I pokušava da privuče vašu pažnju. Iako vam je sve ovo prilično zanimljivo I simpatično – bar za sada nećete povlačiti nikakve konkretnije poteze.

Posao

Velika usmerenost na poslovni segment koji je u ovom periodu jedna od najznačajnijih I najistaknutijih stavki kod vas. Mlad Mesec I pomračenje Sunca u ovom sektoru najavljuju velike promene u narednom periodu – promene firme, radnog mesta, napredovanje….ali I gubljenje pozicije kod pojedinih Rakova. Ono što vam ova nedelja konkretno donosi jeste naglašena žurba, povećan nivo obaveza a premalo vremena da se one završe kvalitetno. Greške su više nego moguće, kao I dosta nervoze.

Zdravlje

Pojačana nervoza.

LAV

Hrana

Ako ne želite da pokvarite svoju liniju, onda grickajte jabuke, pomorandže, uzimajte sokove od svežeg voća. Ne jedite u kasnim večernjim satima I smanjite mesne prerađevine I upotrebu jakih začina.

Ljubav

Prilično je izvesno da će vam neke partnerove reči ili postupci (eventualno nemanje vremena za vas I smanjen nivo pažnje prema vama) dići pritisak – ali bi ipak bilo dobro da pre neprimerene I prenagljene reakcije izbrojite do deset (ili stopedeset – ako vas je baš puno iznervirao) pa tek onda odreagujete – ili ne odreagujete uopšte. Ni partneru ni vama ovo nisu lagani I jednostavni dani – pa bi bilo dobro da imate više razumevanja jedno za drugo. Slobodni Lavovi – kratak susret ili slučajno poznanstvo može učiniti da vam neko potpuno zaokupira misli. Ljubavna dešavanja sada lako dolaze do vas.

Posao

Moguće je da ćete morati da u potpunosti (ili makar velikim delom) promenite planove – jer neke situacije neće ići onako kako ste očekivali. Neke okolnosti sada nisu na vašoj strani, što ne znači da ih ne možete rešiti pozitivno – već samo da ćete morati nešto više da se potrudite oko njih. Ukoliko ste imali najavu poslovnog putovanja – ono će biti ili otkazano u potpunosti ili pak odloženo. Kontakt sa saradnicima I poslovnim partnerima može biti pomalo naporan ovih dana – čuvajte živce.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, stariji – aktiviranje hroničnih boljki.

DEVICA

Hrana

Slatkiši će vam biti prilično slaba tačka ovih dana – e sad da li ćete se iskušenjima prepustiti ili ne – to već zavisi od vas. Mogu slatkiši da se zamene I voćem, znate li?

Ljubav

U partnerskim odnosima može biti napetih momenata I zahtevnih situacija – no, kao što smo pričali I do sada – stabilne veze će ostati stabilne I mogu samo napredovati, a u onim nestabilnim – koliko god da ima kompleksnih momenata, to može biti prevaziđeno, naravno – ukoliko postoji dobra volja sa obe strane. Što se slobodnih Devica tiče – eho prošlosti je dosta izražen. Ne mora vam se (ali je moguće) pojaviti partner iz prošlosti ili stara simpatija, ali će čak I nove osobe donositi osećaj poznatosti I već viđenog. Ili će tip odnosa podsećati na ono kroz šta ste već jednom ili više puta prošli.

Posao

Mlad Mesec I pomračenje Sunca skreću pažnju na sektor finansija. U zavisnosti od slučaja do slučaja možemo imati različite situacije – od onih u kojima će se finansijsko stanje znatno popraviti, pa do onih gde vrebaju veliki troškovi, zaostala zaduženja I dugovi. Što se posla tiče – ovo je period kada nekako teško hvatate ritam – ili vam je organizacija lošija ili je pritisak od strane obaveza prevelik. Mnoštvo izazovnih situacija I nepredviđenih prepreka može vam kvariti planove I brkati koncentraciju.

Zdravlje

Pod pritiskom ste, što se može odraziti na stabilnost zdravstvenog segmenta.

VAGA

Hrana

Ako je to ikako moguće, pokušajte da ne preterujete sa hranom – iako vaši redovni obroci nisu obilni, problem je u tome što između njih konstantno nešto grickate. Više od nervoze, manje od gladi.

Ljubav

Dosta je kompleksna situacija u partnerskim odnosima. Ima tu od svega po malo – i ljubavi i ljubomore, i strasti i nervoze, i u jednom trenutku vesele a u drugom razdražljive komunikacije….a u nekim odnosima ima i nakupljanja teške energije i milion pitanja na koje nema pravog odgovora. Pošto partnerski odnosi trenutno izgledaju kao bure baruta za koje je dovoljna jedna varnica da ga lansira – savet je da bi bilo dobro izbegavati trzavice. Ako možete. Ili ako želite. Slobodne Vage – da može biti burno i zanimljivo – ma može. Ali pitanje je koliko su sada započeti odnosi stabilni i koliki im je rok trajanja.

Posao

Svi će vas nervirati, ali ni vi nećete biti cvećka – itekako ćete umeti da do ivice živaca dovedete neke od saradnika ili kolega. Radna situacija je znatno otežana – mnogo je nezavršenih obaveza, mnogo nepotpune dokumentacije ili zbunjujućih informacija, mnogo dogovora koji nikako da se zaključe I naravno – mnogo poprilično “živahne” komunikacije. Treba znati stati – rešiti ono što je moguće, a ono što nije – ne nervirati sebe, ali ni druge oko toga. Biće čistija situacija u narednoj sedmici.

Zdravlje

Ne precenjujte snage svog organizma. Potrebno vam je da odmarate, kulirate malo.

ŠKORPIJA

Hrana

Velika su iskušenja pred vama. Stvarno ćete morati da budete čvrsti da biste mogli da odolite slatkišima i slanišima koji će vas mamiti da ih smažete sve. Budite karakter, možete to sada!

Ljubav

Može vas pritisnuti ljubomora – tražićete promene u partnerovom ponašanju, maltretirati sebe analiziranjem svakog detaljčića, unutar vas će se sve talasati I ključati. Možda je voljena osoba čista kao sunce, a možda I nije – ali vi svakako možete ovakvim razmišljanjima dobrano izmaltretirati sebe – a I doneti tenziju u odnos. Bolje se fokusirajte na posao – to je segment koji zahteva vašu pažnju. Slobodne Škorpije – sudarićete se sa prošlošću – neko kroz konretnu osobu, bivšeg partnera – a neko kroz “déjà vu” – već viđene situacije, već viđene okolnosti. Sve što započnete biće vrelo I komplikovano.

Posao

Mlad Mesec I pomračenje Sunca u polju poslovne svakodnevice – ukazuje da je pred vama zahtevan poslovni period. Neko će napredovati kroz težinu, a neko će rešiti da digne ruke I da batali sve. Sad….sto ljudi, sto ćudi I isto toliko različitih okolnosti, ali suštinski – savet bi bio da ipak ne donosite konkretne odluke (misli se na eventualni prekid radnog odnosa, saradnji, partnerstva itd). Pustite da se cela trenutna situacija staloži I da vam misli budu jasnije. A samim tim I dela. Vrlo naporna nedelja.

Zdravlje

Više obratite pažnju na svoje zdravlje – pogotovo ako duže vreme zanemarujete neke tegobe.

STRELAC

Hrana

Jaka potreba za uživanjima u hrani i piću i  nemogućnost kontrolisanja apetita prisutni su tokom ove nedelje. Zaista ćete teško odolevati dobrim zalogajima. Ishranu više bazirajte na povrću.

Ljubav

Velika promena je nagoveštena slobodnim pripadnicima ovog znaka. Mlad Mesec I pomračenje Sunca u polju ljubavi I zabave ukazuju na porast dešavanja u ovoj sferi, ali bilo da obnavljate stare emotivne priče (da, to je itekako moguće) ili se okrećete ka novim osobama, računajte da ćete u tim odnosima dobiti jedan koktel sastavljen I od slasti, strasti I jakih emocija…ali I od mnogo težine I komplikacija. Zauzeti – više se fokusirajte na ono što je lepo I dobro u vašem odnosu (a ima toga), a manje se kačite za već sto puta prežvakane teme I pitanja oko kojih se ni ranije niste uspevali složiti I napraviti dogovor.

Posao

Kada vam se otvaraju poslovne situacije, onda to ide savršeno – rešavate sve brzinom munje. Pravi potez u pravo vreme. No, kada vas poslovne situacije koče – e, onda tu ima peripetija I nervoze I kašnjenja I promena planova I ponavljanja. I pored toga – vi plivate prilično dobro, gurajući optimizam I dobru energiju u prvi plan. Što bi se reklo – preko trnja do zvezda. Novac vas nešto hoće ovih dana – pa iskoristite situaciju, pogotovo ako možete da naplatite neko zaostalo potraživanje.

Zdravlje

Nije sjajno, ali nije ni toliko loše. Ipak – trudite se da se više odmarate. I mentalno I fizički.

JARAC

Hrana

I vama je jasno da je potrebno da povedete više računa o ishrani, ali kao da se nikako ne otvara prostor za tako nešto. Potrudite se makar da vaši obroci budu raznovrsni i redovni.

Ljubav

Šareniš od energija i dešavanja u vašem emotivnom životu. Ovo je period u kojem se nervoza pojačava, neke situacije u vašem životu (koje i mogu ali i ne moraju imati veze sa partnerstvom u kojem ste) vas uzdrmavaju i traže veliki udeo vašeg vremena i živaca – a to se sve može odraziti na odnos sa voljenom osobom. Budite malo mekši na rečima i ipak pokušajte da pronađete koji trenutak vremena za partnera. Slobodni Jarčevi – ili se prošlost ponovo uskomešala oko vas i u vama ili ste u kontaktu sa osobama koja vas po nečemu podseća na ono što je bilo. Ima prostora za ljubavi, ali one malo komplikovanije.

Posao

Sve ono što ste isplanirali suočava se sa prilično zahtevnim preprekama I otežanjima. Pojavljuju se naznake da ste nešto propustili da uradite ili da postoje greške na koje morate obratiti pažnju. U svakom slučaju – morate napraviti korak unazad. I pokušati da se ne nervirate oko toga. U dobrom ste poslovnom periodu iako on nije jednostavan. Novac će vam ovih dana stizati baš u trenucima kada vam je najpotrebniji. Moguće su više nego lepe zarade, ali I pojačani troškovi – I to najpre za dom I ukućane.

Zdravlje

Prehlade, povrede.

VODOLIJA

Hrana

Nikako ne uspevate da odvojite dovoljno vremena za sebe, pa vam je najlakše da pripremite nešto na brzinu ili pak da se okrenete brzoj hrani, pecivima, grickalicama.

Ljubav

I najjača ali I najslabija stavka u ovoj nedelji je komunikacija između partnera I vas. Vrlo često ćete biti na tankoj granici između razumevanja I rasprave – I to najpre zbog toga što će kod oboje biti pojačana tvrdoglavost, ali I nervoza zbog užurbanog perioda u kojem ste. Postoji više nego dovoljno dobre energije u vama I oko vas da biste ovo prevazišli – zato oboje naučite da prećutite s vremena na vreme. Slobodne Vodolije – sada se neki kontakti koji su vam bili interesantni mogu prekinuti ili značajno usporiti, ali isto tako – neki se mogu I obnoviti. Neko vas može iznenaditi inicijativom, pozivom.

Posao

Vodite računa kakve dogovore sklapate I šta potpisujete – iako nešto na prvi pogled može delovati kao “čisto” I povoljno po vas – itekako se vrlo brzo može pokazati da sve to I nije baš tako slatko I jednostavno. Generalno gledano – sve situacije u ovoj sedmici imaju tendenciju da se komplikuju I da je potrebno da na njih potrošite mnogo više vremena I truda nego što ste mislili. O, uspevaćete vi da se iskobeljate iz svega, da sve rešite I stignete na vreme – ali će vas to dosta mentalno I fizički opteretiti.

Zdravlje

Posebno je potreban oprez u saobraćaju. Respiratorni sistem je osetljiv, a mogu se aktivirati I hronični zdravstveni problemi.

RIBE

Hrana

Ova vam nedelja donosi promenljiv apetit i to da ćete ići iz krajnosti u krajnost po pitanju ishrane. Nećete moći da odolite slatkišima, ali nećete biti ni redovni sa nekim „regularnim“ obrocima.

Ljubav

I vaša osećanja ali I vaša raspoloženja su dosta nestabilna I promenljiva u ovim danima. Evidentno je da vas neke situacije opterećuju I da ste u fazi pojačanog I mentalnog I fizičkog umora – sve je to potpuno normalno, dođu takvi trenuci u životu pre ili kasnije – ali je ipak važno da ne dozvolite da ovo utiče na odnos sa voljenom osobom. Komunikacija I otvorenost po bilo kom pitanju je sada ključ uspeha I mira u ljubavnim odnosima. Slobodne Ribe – ukoliko postoji osoba za koju ste zainteresovani – nestrpljivo čekate da ona napravi neki potez prema vama, istovremeno se “lomeći” da li da se aktivirate vi.

Posao

Finansijski sektor je sada mesto na kojem se “lome koplja” I koji je u fokusu. Vi sada imate preduslove da vas neki pojačani prilivi na trenutak oporave – ali suštinski, u periodu ste kada ne uspevate da se jednostavno iščupate iz svih zaduženja, troškova I ovo vas može u priličnoj meri opterećivati. Poslovno – sada ste itekako sposobni da uložite sebe u zahtevne poslovne obaveze, projekte – ulaže se mnogo truda I snage, ali će I rezultati biti dobri. Pokušajte da ne preuzimate na sebe više nego što možete da izgurate.

Zdravlje

Aktiviranje hroničnih problema. Pojačan mentalni I fizički umor.

Izvor: Venera sa papilotnom

Foto: Canva