Nedelja pred nama donosi nam porast temperature, te se savetuje opreznost u svakom pogledu. Najavljuju se temperature preko 40 stepeni Celzijusa, što zahteva oprez kod svih.

Foto: Canva

Doktori savetuju da se izbegava izloženost Suncu od 10:00 do 18:00 časova, da se pije što više tečnosti, vode prevashodno, te da se ne izlažete preteranim fizičkim aktivnostima ukoliko ne morate.

Toplotni talas zadržaće se preko dve nedelje, a to je onda opasnost od pojave požara u prirodi. Svedoci smo da u susednoj Rumuniji traje požar već pet dana. Gust dim poziva, sve nas, na dodatnu opreznost pogotovu kada smo u prirodi.

Zbog toga je u zgradi JP NP Đerdap održan i preventivni sastanak između Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i zaposlenih u JP NP Đerdap, kako bi se pojava požara na otvorenom svela na najmanji mogući rizik. Sastanku su prisustvovali Miodrag Marković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Bor, Svetlana Prvulović, šef odseka za preventivnu zaštitu, Stefan Gnjatović zamenik komandira vatrogasno-spasilačkog bataljona Bor, Saša Janošević direktor JP NP Đerdap kao i čuvari NP Đerdap.

Foto: JP NP Đerdap, FB stranica

Izvor: FB stranica JP NP Đerdap