Najveća investicija na Dunavu je završena i Donji Milanovac dobio je novo međunarodno pristanište za turistički nautički saobračaj. Dva savremeno opremljena pontona mogu prihvatiti mnogo veći broja turističkih rečnih kruzera i dovesti u Donji Milanovac i opštinu Majdanpek mnogo više turista. Svečanost otvaranja novog međunarodnog pristaništa u Donjem Milanovcu održana je 18.septembra 2024.godine.

Pozdravni govor u ime Opštine Majdanpek održao je predsednik Opšine Majdanpek Dragan Popović, koji se zahvalio Vladi Republike Srbije i nadležnom Ministarstvu turizma i omladine koji su finansirali ovaj projekat. Gospodin Popović je iskoristio priliku da se zahvali državnom sekretaru Ministarstva gospodinu Urošu Kandiću i gospodinu Zoranu Ostojiću kao i v.d. direktoru Agencije za luke R.Srbije gospodinu Vuku Peroviću, koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. Na kraju govora gospodin Popović je poručio milanovčanima da trebaju biti ponosni na ovaj objekat, koji će biti pokretač razvoja turizma u opštini Majdanpek.

Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek; foto: Đerdap uživo

U ime Agencije za luke R.Srbije obratio se v.d. direktor Vuk Perović, koji je istakao da na dva nova pristana sada mogu da se prime četiri kruzera istovremeno, sa čime je dupliran kapacitet pristaništa. Istakao je da se beleži povećana poseta stranih turista na Dunavu, koji pristižu rečnim kruzerima, i da je do sada zabeležen porast turista u Donjem Milanovcu u odnosu na prethodnu godinu za 13%, i da je do 1.septembra Donji Milanovac posetilo preko 24.000 turista.

Vuk Perović v.d.direktor Agencije za luke; foto: Đerdap uživo

Državni sekretar Ministarstva turizma i omladine gospodin Uroš Kandić, u ime Vlade Republike Srbije svečano je otvorino međunarodno pristanište u Donjem Milanovcu. U svom obraćanju, zahvalio se predsedniku Opštine Majdanpek gospodinu Draganu Popoviću na izuzetnoj saradnji i istakao da je ovo najveći projekat koji je realizovan na području Donjeg Podunavlja i da je njegova vrednost 414 miliona dinara. Iskoristio je priliku da najavi sledeći projekat Ministarstva i Opštine Majdanpek, koji će se raditi od 2025.godine i kojim će Donji Milanovac dobiti najlepšu plažu na Dunavu.

Uroš Kandić državni sekretar Ministarstva turizme i omladine; foto: Đerdap uživo

Ceo snimak svečanog otvaranja pristaništa u Donjem Milanovcu možete pogledati ovde ili na našem YouTube kanalu – Đerdap uživo: