Donji Milanovac Turistički info centar ugostiće Regionalnu agenciju za razvoj istočne Srbije(RARIS) koja će predstaviti projekat koristan za preduzetnike u turističkoj delatnosti.

Reč je o HELP DESK-u za podršku turizmu sa kojim je RARIS započeo saradnju. Preko njega korisnici mogu saznati korisne informacije o izvorima finansiranja(nacionalni programi za podršku turizmu i međunarodni fondovi i programi), korišćenju platformw e-Turista, digitalnom marketingu i pripremama za investicije manje obima u oblasti turizma. Ove informacije mogu biti od koristi onima koji rade ili planiraju da započnu posao u turizmu ili u domenu pratećih usluga.

Korisnički centar se nalazi u prostorijama RARIS-a, na Trgu Oslobođenja 1 u Zaječaru, i radi svakog radnog dana od 9.00 do 13.00 časova. Korisnici mogu zakazati termin za konsultacije putem telefona 019-426-377 ili putem e-mejla office@raris.org kako bi dobili sve potrebne informacije o nacionalnim programima podrške za razvoj turizma.

Help Desk je uspostavljen u okviru projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ koje finansiraju EU i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Prezentacija projekta zakazana je za 24. novembar, sa početkom od 11 časova.

Svi zainteresovani mogu da dođu i saznaju nešto više uz poštovanje svih epidemioloških mera.