informatička oprema

Donji Milanovac – OŠ Vuk Karadžić dobila je opremu za opremanje još jednog informatičkog kabineta preko projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U pitanju je donacija od 23 desktop računara i 1 štampača, od čega 20 računara ostaje u matičnoj školi u Donjem Milanovcu, dok će se ostatak raspodeliti izdvojenim odeljenjima u Mosni(2 računara) i Golubinju(1 računar). Očekuje se da će oprema biti postavljena i instalirana u roku od nedelju dana.

Jedan od nastavnika informatike, Zlatko Filipovski, kaže da će novi kabinet poboljšati nastavu predmeta koji predaje:

„Zahvaljujući ovoj donaciji naša škola će biti opremljena dadatnim informatičkim kabinetom čime su stečeni bolji uslovi za efikasnije sprovođenje nastave i uvećanje znanja iz oblasti informatičke pismenosti.“

Donjomilanovačka osnovna škola od prošle godine poseduje AMRES(Akademska mreža Srbije) računarsku mrežu zahvaljući kojoj su deca i osoblje dobili pristup pozdanom i sigurnom internetu jer se sav sadržaj filtira i blokira pristup neprimerenim sajtovima zbog čega informatički kabineti mogu postići potpunu funkcionalnost. To je deo Projekta povezivanja srednjih i osnovnih škola na AMRES mrežu koji je osmišljen u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavlja još jednu od donacija koje je ova škola dobila.