Poster takmičenja Željko Vladić

Donji Milanovac – Treći po redu memorijalni turnir u varaličarenju „Miša Gvozdeni“ održan je 4. decembra i tom prilikom okupljeno je preko 120 takmičara iz raznih krajeva.

Grupna fotografija svih takmičara
Foto: Željko Vladić

Iako je Dunav bio škrt tog dana što se tiče ribe, oni najsrećniji ili najumešniji uspeli su da upecaju dovoljno velik plen za nagradu. Tako je Nenad Jeremić iz Negotina osvojio treće mesto, Željku Diniću iz Paraćina pripalo je drugo mesto, dok je Milan Nikolić iz Niša kući poneo prvu nagradu.

Takođe, nagrađivani su i oni koji su svojim prisustvom dokazali da je za ribolov i dobro druženje vredno preći daleki put, da godine nisu bitne za ovaj sport, kao i oni, to jest one, koje su pokazale da varaličarenje nije nešto što je rezervisano samo za muškarce. Zbog toga je ekipa od sedmorice pecaroša dobila nagrade jer je došla čak iz Republike Srpske, nagrađen je Luka koji je sa svojih 11 godina ukrstio štap sa ostalima, kao i tri osobe ženskog pola koje su ravnopravno sa ostalima pokušavale da uhvate najveći plen.

Jedna od takmičarki
Foto: Željko Vladić

Milan Panić, jedan od idejnih tvoraca i glavnih organizatora takmičenja, podelio je nagrade na ceremoniji koja je održana u Turističkom info centru Donji Milanovac.