Đerdap svi poznaju po prirodi, istoriji i kulturi. Ali ako želite da upoznate gastronomiju, i te divne mirise i ukuse, predlažemo da obavezno posetite restoran „Joca“ u Tekiji.

Restoran porodice Vojimirović u Tekiji, pravo je mesto za sve gurmane ali i sve one koji žele da upoznaju Đerdapsku klisuru, uz pomoć porodične kuhinje. Mladi braćni par kuvara, prenosi svojim gostima ukuse tradicije spojene modernim kulinarstvom. A sve kako bi vam približili jedinstveni doživljaj Đerdapa.

Svakako moramo da preporučimo taj čuveni bareni sir sa roštilja. Ovaj sir prate sada brojna imena: bareni sir „škripavac“, „Miročki sir“ ili vlaški bareni sir. Kako god da poručite nečete pogrešiti. Termička obrada na roštilju daje mu taj neponovljiv ukus, koji svi obožavaju. Vremenom je, sa pravom, postao zaštitni znak Đerdapa. Kuvar u restoranu „Joca“ Strahinja Vojimirović, ima i poseban recept za pripremu ovog sira. Jedino oni sira prvo dime, pa tek onda se termički obrađuje. I to je sasvim druga dimenzija ukusa. Ali da ne otkrivamo sve tajne, garantujemo da ćete biti oduševljeni ukusom ali i servisom jela.

Na Đerdapu svako ima recept za pripremu riblje čorbe i ribe. Ako upoznate lokalne alase potvrdiće vam svi uvek jedno: da riba mora biti sveža. Upravo zbog toga naše poverenje ide „Joci“. Dok ste u restoranu možete biti u prilici da vidite alase, kako donose svežu ribu u restoran. Ima Strahinja i svoje začine i tehnike pripreme i zaista je izbor ribe kao glavnog jela, ovde nepogrešiv.

Uvek biramo soma i smuđa na roštilju. Znamo da tu nema greške u izboru. Strahinja je insistirao da probamo „šarana na tradicionalan način“. Ukus je predivan. Zaista vredi poslušati preporuku kuvara i od tada šaran je naš izbor, ali samo kod „Joce“.

„Kod Joce“ u Tekiji osim u tradicionalnoj gostoljubivosti uživaćete i u prelepom pogledu na Dunav, sa terase restorana. Bogat izbor vrhunskih lokalnih pića upotpuniće vaš ugođaj. Ako ste izabrali ribu za obrok, obavezno izaberite lokalna vina iz okoline Kladova i Negotina.

Postoji i jedna mana. Vrlo često restoran je prepun gostiju, i potrebno je na vreme rezervisati svoje mesto. Zato sada se uvek najavimo i uvek slušamo preporuku domaćina, u izboru menija. Ukoliko budete u prilici, nemojte propustiti riblju paštetu, marinirane pečurke, ili dimljenu ribu.

Naravno više o restoranu i njihovoj ponudi možete videti na njihovom sajtu www.tekijarestoran.com

Vidimo se „Kod Joce“ u Tekiji.

Foto: Restoran „Joca“ Tekija

PR tekst u okviru promocije Đerdapa