Sinoć, 21. februara, otvoren je 45. Međunarodni sajam turizma, koji će trajati do 25. februara.

I ove godine na Sajmu će se predstaviti turističke organizacije i javna produzeća sa područja Donjeg Podunavlja.

U Hali 4 Beogradskog sajma svoju turističku ponudu predstaviće: JP „Smederevska tvrđava“, Tvrđava „Golubački grad“, JP „Nacionalni park Đerdap“, Arheološki lokalitet Lepenski vir,  Turistička organizacija Kladovo, Turistička organizacija Negotin i Turistička organizacija Majdanpek.

Uz turističku ponudu, biće predstavljen i celokupni projekat „EU za tebe – Za kulturno nasleđe i turizam“, koji finansira Evropska unija, a koji sprovodi GIZ, nemačka organizacija za saradnju u Srbiji. Projekat će biti prezentovan u petak, 23. februara, u 12 časova, u Maloj konferencijskoj sali – galerija Hale 4.

Na prezentaciji profesor Bojan Zečević predstaviće revidiran Strateški marketing plan za destinaciju Donje Podunavlje/ Istočna Srbija, a potom će Vladimir Nojković, direktor Lepenskog vira i koordinator zajedničkih marketing aktivnosti na destinaciji, predstaviti neke od rezultata projekta vezanih za promociju.

Nakon toga, uslediće diskusija o predlozima razvoja turističkih, marketing i promotivnih aktivnosti destinacije. Dodatne informacije nakon prezentacije zainteresovani će dobiti na štandu Donjeg Podunavlja, u Hali 4.

Radno vreme Sajma turizma od 22. do 24. februara je od 10 do 19 časova, a u nedelju, 25. februara, od 10 do 18 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, grupna ulaznica, za najmanje osam osoba, košta 400 dinara, dok poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti iznosti 3.000 dinara. Cena parkinga je 200 dinara po satu.

Na Sajmu će učestvovati više od 27 zemalja i oko 400 izlagača.

Zemlja koja je ovogodišnji partner Sajma je Grčka.

Kako prenosi agencija Beta, na Sajmu turizma ove godine prvi put će se predstaviti Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija i Libija.

Kada je u pitanju Turistička organizacija Srbije, ona se na 45. Sajmu predstavlja pod sloganom „Srbija. Doživi!“. Pored aktivnog odmora, akcenat će biti na bogatstvu različitosti, kroz promociju novih brošura pod nazivom „Uporište duhovnosti“ i „Moj Dunav“.

Ovogodišnji slogan Sajma je „Avantura počinje ovde“.

Međunarodni sajam turizma otvorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prisustvu ministra turizma i omladine Srbije Huseina Memića i ministarke turizma Grčke Olge Kefalojani.

Foto: Đerdap uživo